Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


2020_jmf9110

El laboratori de la Fundació Institut Català del Suro, el Cork Center Laboratory, presenta un nou servei de control de la longevitat d’un vi en ampolla dirigit a tota la indústria vitivinícola, tapera i productes alcohòlics que vulguin conèixer el potencial fàcilment oxidable o longevitat d’una mostra de vi.

Aquest mètode funciona per mitjà d’una anàlisi ràpida de la tendència de l’evolució d’un vi a la sensibilitat a l’oxigen a través d’una voltametria cíclica, una tècnica electroquímica que es basa en la variació del potencial d’oxidació i reducció del vi. Tots els senyals generats es recullen en un voltagrama específic per cada mostra amb el qual es pot conèixer el potencial d’oxidació/reducció del vi i determinar la capacitat d’oxidació del vi mitjançant un índex fàcilment comparable.

L’objectiu final d’aquest nou servei és donar informació sobre la sensibilitat a l’oxigenació d’un vi per ajudar a la presa de decisions relacionades amb l’ajustament del contingut de sulfits, la tria el tipus de tapament o l’estimació de la longevitat potencial que pot tenir aquest vi en ampolla.

El del control de la longevitat del vi és una mostra del nou ventall de serveis del Cork Center Laboratory que s’aniran posant en marxa properament amb l’objectiu de posar el nostre coneixement tècnic a disposició del sector vitivinícola, donant suport a la seva competitivitat i aportant eines per facilitar que cada celler comercialitzi el vi amb les característiques que desitgi.

Consulta tota la informació sobre la nova analítica aquí:

Fitxa polyscan

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar