Inici / Normalització / Introducció

L’ICSuro és el precursor de la normalització en l’àmbit surer

L’Institut Català del Suro ostenta la secretaria del SubComitè 5 “Corcho” del CTN56 (Madera y Corcho) d’AENOR des de l’any 1995 i s’ha ocupat de definir els paràmetres a controlar i les especificacions dels productes de suro mitjançant la redacció de normes UNE per tal que fabricants i usuaris obtinguin un producte amb les màximes garanties sanitàries i d’estandardització per a l’ús industrial. Aquest treball és d’especial rellevància pel consumidor final de vins i caves tapats amb suro respecte altres tipus de tapaments, ja que la tasca de normalització evita possibles incidències mitjançant la garantia de qualitat dels taps.

L’Institut Català del Suro també participa en els processos internacionals de normalització del producte suro coordinant la delegació espanyola a la International Organization for Standardization (ISO).

En el nou Pla Estratègic 2014-2020 de l’Institut Català del Suro la normalització esdevé un element fonamental per la protecció del consumidor i la posada en valor dels productes de suro. És per això que en aquesta nova etapa l’Institut estarà treballant, des del lideratge en el Subcomitè “Corcho” d’AENOR, en el recolzament a la indústria i als consumidors per garantir el manteniment dels més alts estàndards d’excel•lència dels taps de suro.

VEURE NORMES   
  • Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone
Tancar Tancar