Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


Institut Català del Suro_1

Reconegut com una entitat desenvolupadora de nova tecnologia al servei de la competitivitat de les empreses.

TECNIO és el segell que atorga la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, per identificar on es troba la tecnologia més innovadora, els desenvolupadors que l’ofereixen i els facilitadors que participen en el procés de transferència de tecnologia i coneixement.

En aquest cas, l’Institut Català del Suro (ICSuro) ha estat reconegut com una entitat desenvolupadora que genera nova tecnologia i la transfereix a l’empresa, ja sigui a través de la realització de projectes d’R+D, com a partir de la prestació de serveis a la indústria surera, vinícola i alimentària.

Els beneficis que aporta per les empreses treballar amb un proveïdor tecnològic sota el segell TECNIO són: facilitar la participació en programes internacionals de R+D+i, enllaçar amb nous proveïdors tecnològics, ajudar a desenvolupar productes o serveis innovadors i accés a noves tecnologies, entre d’altres.

La oferta tecnològica actual de l’ICSuro es centra en la investigació de:

  1. Processos i tecnologies relacionades amb la optimització de la fabricació dels taps de suro.
  2. Desenvolupament de nous productes amb suro, compòsits d’origen natural, subproductes d’indústries agroalimentàries i altres productes forestals amb l’objectiu d’incrementar el seu valor afegit. Per exemple, l’ús d’aquest materials com a substrats de la impressió additiva o el desenvolupament de productes del sector de la construcció.
  3. Estudis de les interaccions suro-vi/cava per tal de potenciar i aprofitar les propietats úniques i beneficioses del suro.

Segons declaracions del director de l’ICSuro, Albert Hereu, “És una bona notícia per tot el sector surer català, ja que a través del nostre organisme, les empreses podran ampliar l’accés a nous serveis de recerca i innovació integrada amb la resta de centres TECNIO de la xarxa”. Afegeix, “aquest segell, a més, és una garantia per l’empresa del servei que oferim en matèria de R+D+i”.

L’acreditació TECNIO permet formar part d’una comunitat exclusiva d’entitats amb prestigi en l’àmbit de la recerca i la innovació a Catalunya, amb l’objectiu principal de fer més competitives les empreses de l’àmbit surer, vitivinícola i alimentari.

 

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar