Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


83E51CA5-D18A-4C24-A585-FBD408F41490

Per tal de potenciar l’antic ofici de pelador de suro aquest mes de juny s’ha organitzat a Can Vilallonga (Cassà de la Selva) un nou curs de peladors de suro.  Tretze professionals en actiu han participat durant tres dies en aquesta formació, la novetat principal de la qual és que  l’alumnat ha pogut provar la màquina de lleva mecanitzada desenvolupada en el marc del projecte GO Suber que ha cedit l’empresa Coveless.

Es tracta d’un giny que permet fer un pas endavant per professionalitzar i tecnificar una professió que es realitza de forma manual amb destral des de fa més de 200 anys. Entre els avantatges de la màquina, destaca que no es poden fer danys a la capa mare de l’arbre, que es redueix el risc d’accidents laborals per talls, que no requereix experiència de pela prèvia i és fàcil d’usar o que en surten panes de suro més rectes i per tant amb més valor comercial.

La formació també ha inclòs una introducció al món surer i a la silvicultura, el coneixement de les diferents eines de pela, l’aprenentatge de l’art de la lleva, consells per evitar males pràctiques o una guia de classificació del suro a més de formació pràctica de pela tradicional.

unnamed

El curs de pela l’organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Institut Català del suro, el Consorci Forestal de Catalunya, la Cooperativa Serveis Forestals i el Consorci de les Gavarres.

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar