Inici / Icsuro / Línies estratègiques

Línies estratègiques 2014 – 2020

Fruit d’un intens treball d’anàlisi de la situació present i futura i del consens entre els diferents actors vinculats al sector surer, durant l’any  2014 es va concretar el Pla Estratègic de l’Institut Català del Suro fins l’any 2020 amb un seguit de línies de treball:

 • Potenciar el suro català: Open or Close

  gran part del suro utilitzat a Catalunya no prové dels boscos catalans, per diferents circumstàncies. L’Institut Català del Suro avaluarà les raons objectives que ens han portat a aquesta situació per prendre accions en favor de la utilització del suro català.

  Saber-ne

 • Desenvolupar noves aplicacions del suro. Donar valor als subproductes generats: Open or Close

  l’activitat surera catalana està estretament lligada a la fabricació de taps. Tot el suro residual s’aprofita però per activitats de menor valor. L’objectiu de l’Institut és desenvolupar aplicacions per aquest subproducte que tinguin un valor afegit major i reforcin la competitivitat de les empreses i l’interès de l’explotació forestal de la sureda catalana.

  Saber-ne

 • Potenciar els territoris surers: Open or Close

  els boscos de sureda catalana tenen una biodiversitat especialment alta i un valor socioeconòmic i cultural que cal aprofitar. A l’Institut Català del Suro ajudem al desenvolupament de productes turístics i a establir vincles entre el territori i les empreses i societat per potenciar el turisme industrial tot aprofitant les sinèrgies amb l’enoturisme.

  Saber-ne

 • Acreditar les credencials ambientals del suro: Open or Close

  el suro és un material amb unes característiques químiques i físiques que el fan únic, i és un producte natural que fixa el diòxid de carboni de l’atmosfera i contribueix a la mitigació del canvi climàtic. A l’Institut treballem per proporcionar estudis i dades contrastades dels beneficis d’aquest producte.


  Saber-ne

 • Potenciar la recerca i la innovació, especialment en matèria de sensorial i de plagues: Open or Close

  actualment els boscos de sureda catalans es troben amenaçat per algunes plagues que redueixen significativament el rendiment de les explotacions forestals. A l’Institut treballem amb diferents centres de recerca per buscar solucions a aquest problema.


  Saber-ne

 • Fomentar la internacionalització: Open or Close

  l’Institut Català del Suro col·labora amb centres d’investigació d’arreu del món i rep visitants de múltiples països per conèixer el que és un centre de referència a nivell mundial sobre el suro. Aquest fet es veu afavorit per l’elevada activitat exportadora de les empreses sureres catalanes i volem potenciar-ho cap als mercats emergents.

  Saber-ne

 • Potenciar la comunicació i promoció i el màrqueting estratègic: Open or Close

  el suro encara és un material desconegut per molta gent i empreses dins i fora del nostre territori. Les seves qualitats encara són motiu d’estudi i és important fer-ne difusió per promocionar-lo. A l’Institut Català del Suro promocionem aquest material i pretenem generalitzar el seu coneixement arreu d’Europa i el món.


  Saber-ne

 • Incrementar les interaccions entre el sector forestal surer i el sector industrial: Open or Close

  és imprescindible que els propietaris i gestors forestals treballin conjuntament amb el sector industrial per tal de resoldre els principals problemes d’abastament de producte i resolució de problemes de plagues. A l’Institut fem de pont entre aquests sectors i establim projectes conjunts al llarg de tota la cadena de valor del suro.

  Saber-ne

 • Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone
Tancar Tancar