Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


342532159_1630565887366861_5990690410808468641_n

La Fundació Institut Català del Suro (ICSuro) ha portat a terme una formació teòrica i pràctica sobre “La importància del tancament i com optimitzar el procés d’embotellat per garantir la qualitat dels vins” per a l’Associació d’Enòlegs de La Rioja (AER) . La sessió ha tingut lloc a la Universitat de La Rioja i hi han assistit més de 50 persones entre associats d’AER i estudiants universitaris.

La jornada tècnica ha anat a càrrec de la tècnic del laboratori Cork Center Gema Guerrero i del director de l’ICSuro Albert Hereu, que han parlat sobre qüestions com:

– Tipus de tancaments i estandardització.

– Embotellament, transport i emmagatzematge del vi. Amb la col·laboració del director tècnic de Península Viticultores Tao Platón.

– Aspectes sensorials del vi.

– Novetats i línies de futur en l’estudi de la interacció suro-vi.

– Falsos mites sobre el suro.

La sessió ha tingut molt bona acollida entre els assistents, que van comentar la necessitat que el currículum formatiu d’enologia aprofundeixi en les bones pràctiques de tapament degut a la importància que tenen en la conservació del vi.

Compromís amb la formació

L’ICSuro valora molt positivament la sessió formativa per a l’Associació d’Enòlegs de La Rioja, que s’emmarca en el compromís de la fundació de compartir el coneixement sobre el paper del tap de suro en l’àmbit enològic amb els principals agents del món del vi i oferir formació a mida segons els interessos i necessitats de cada col·lectiu del sector.

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar