Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


De_larbre_al_tap

Coincidint amb la temporada de pela del suro, tornen les matinals sureres “De l’arbre al tap, del tap a la taula” a Cassà de la Selva i a Palafrugell. Una experiència familiar que permet descobrir en primera persona el noble art de la pela del suro, des que els peladors pelen l’escorça d’alzina surera al bosc fins que el suro esdevé un tap, un element clau en els millors vins i caves del món.

L’activitat té lloc de 9:30 a 13:30h i consisteix en viure en directe la lleva del suro a l’espai natural protegit de les Gavarres acompanyat pels professionals de la pela, que comparteixen la seva saviesa i experiència. Seguidament, s’ofereix als assistents un esmorzar temàtic, una visita cultural i una degustació de vins de la DO Empordà.


A Palafrugell, l’experiència té lloc a Llofriu i inclou un esmorzar al Museu del Suro de Catalunya a més d’una visita a l’equipament. A Cassà, la pela es porta a terme a Can Vilallonga i l’esmorzar, a bosc. En aquest cas, inclou una visita al municipi surer de Cassà de la Selva.

A Cassà de la Selva les properes sessions seran el 3, l’11 i el 17 de juliol. A Palafrugell en canvi, tindran lloc el 4, el 10 i el 18 de juliol.

El preu és de 15 euros pels adults, de 8 euros pels nens i joves d’entre 7 i 16 anys i gratuït pels menors de 6 anys.

Les reserves de l’activitat a Cassà es poden fer per mitjà del mail amarin@gavarres.cat o als telèfons 638 557 836 / 972 643 695 i en el cas de Palafrugell al correu electrònic info@museudelsuro.cat o al telèfon 972 307 825.

L’organització

“De l’arbre al tap, del tap a la taula” és una activitat organitzada pel Museu del Suro de Palafrugell i el Consorci de les Gavarres en col·laboració amb l’Ajuntament de Cassà de la Selva i l’Ajuntament de Palafrugell i amb la Fundació Institut Català del Suro.

 

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar