Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


2020_jmf0517 (1)

El proper 7 de juny a les 11:00 serem a la Sala 5 del Palau de Congressos de Cadis parlant de “La contribució del suro a la cadena de valor del sector vitivinícola”. La ponència, emmarcada al Congrés Mundial de la Vinya i el Vi 2023 d’OIV, anirà a càrrec de la Doctora Patrícia Jové, responsable de RD+I de la Fundació Institut Català del Suro.

Creativitat Congrés OIV (4)

 

S’abordaran qüestions com:

  • La influència del suro a la microxigenació i posterior evolució dels vins.
  • La segona fermentació de vins escumosos en ampolla amb tap de suro i la seva influència sobre la pressió i el perfil aromàtic dels vins.
  • L’aportació social i mediambiental del sector surer.
  • La gestió sostenible de l’alzina surera davant el repte del canvi climàtic.

La sessió inclourà un taller sensorial d’aromes del suro.

Representació institucional

Presidència de l’Institut Català del Suro assistirà al congrés i s’entrevistarà en el decurs de l’esdeveniment amb la direcció  general de la OIV per fer arribar la importància de la sostenibilitat del suro al món del vi.

Reciclatge de taps 

L’Institut Català del Suro també col·laborarà amb el Congrés Mundial de l’OIV mitjançant el reciclatge de taps de suro per destinar-los a projectes d’economia circular. L’objectiu és allargar la vida del suro dels taps perquè continuï amb la seva funció de reservori de diòxid de carboni i donar un valor més gran al producte final més enllà del seu compostatge per mitjà del seu reciclatge al contenidor orgànic.

 

 

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar