Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


IMG_7869

La campanya de pela del suro 2021 està marcada per la incertesa malgrat que segons informacions facilitades pel Consorci Forestal de Catalunya tot fa preveure que serà més curta que l’any anterior per la sequera provocada per l’escassetat de pluges i la previsió d’un estiu amb temperatures elevades.

També s’estima la caiguda del volum del suro extret arran de la manca de pluges tant de l’hivern com de la primavera. Per contra, es mantenen els preus del suro en relació a la campanya anterior, tant pel suro de qualitat com pel de rebuig.

Com a nota positiva, cal destacar la disminució de les afectacions de la Lymantria dispar, popularment coneguda com a “l’eruga peluda del suro”; una plaga que afecta críticament el creixement d’alzines i sureres, limita la possibilitat de pelar els suros afectats i redueix la qualitat del suro que se’n podrà extreure a futur.

 

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar