Inici / Notícies

Notíciesd’Icsuro i del sector surer


cork

L’Institut Català del Suro és l’entitat encarregada d’organitzar la propera edició del congrés internacional CORK IN SCIENCE, de caràcter bianual, que se celebrarà al mes de maig del 2019 a Palafrugell.

Amb el títol: CORK IN SCIENCE 2019: New trends in cork: From the Wine Industry to the new applications, aquest congrés estarà destinat a investigadors, universitats, empreses sureres, cellers i dissenyadors.

Tindrà dues parts diferenciades: Vàries sessions de ponències, de caràcter més científic, i sessions pràctiques en forma de workshops, on es treballaran les aplicacions directes a les empreses.


 

El Departament de R+D+i presenta dos treballs al Cork in Science 2017

El passat Congrés Internacional de Ciència i Aplicacions en Suro – CSA2017 (International Conference on Cork Science and its Applications) va tenir lloc a Aveiro (Portugal) el passat 7 i 8 de setembre. La biòloga Maria Verdum, del departament del R+D+i de l’Institut Català del Suro (ICSuro), hi va donar una conferència i va presentar un pòster.

 Suro al Cork in Science
Maria Verdum, biòloga de l’Institut Català del Suro, al Cork in Science

L’objectiu de la conferència era desenvolupar un fòrum per a les discussions entre científics joves i sèniors, acadèmics i industrials, generant contactes i creant noves sinèrgies. Per aquest motiu, el CSA2017 convidava a acadèmics, dissenyadors, emprenedors i indústria a conèixer i intercanviar idees i solucions. Un entorn científic càlid i intens amb un factor en comú: el suro com a material de múltiples aplicacions. La conferència es va executar en diferents sessions a una mateixa sala. També es va fer una sessió de pòsters.

A més a més, es van convidar quatre destacats oradors principals (representatius), que abasten diverses ciències i aplicacions de material de suro: el professor José Sousa de la Universitat de Porto (Portugal), el Dr. Emanuel Fernandes de la Universitat de Minho (Portugal), el Dra. Mariusz Ptak de Politechnika Wroclawska (Polònia) i la Dra. Susana Silva, d’Amorim Cork Composites (Portugal).

L’ICSuro va exposar dos treballs innovadors en suro. D’una banda, es va presentar un pòster sobre l’ús de subproducte surer com a material absorbent de pesticides i metalls pesats resultants del procés d’elaboració del vi i cava (The use of cork waste as a sorbent for pesticides and heavy metals generated during wine manufacturing process). Aquest estudi es troba dins del projecte europeu ECORKWASTE, LIFE14 ENV/ES/000460 (http://www.ecorkwaste.eu/ ).

The use of cork waste as a sorbent for pesticides and heavy metals-001

 

D’altra banda, va fer una conferència sobre l’estudi de revalorització del suro català de baixa qualitat com a material en la tecnologia additiva 3D (Revaluation catalan low quality cork feedstock additive technology, 3D) que està fent ICSuro juntament amb 3D Spider Print en el marc d’un projecte d’economia circular del Departament de Territori i Sostenibilitat (TES/1275/2016).

Revaluation catalan low cork feedstock additive technology 3D

Escriu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tancar Tancar